Звільнення Зеркаль та недоброчесні тендери для шкіл. Чим жив Львів та Україна 4 грудня

155666

Як учасник АТО зі Львова кинув виклик агрохолдингам, Коли українцям варто святкувати Різдво, Хто підключає школи Львівщини до інтернету і Мільйонна афера в корпусі університету Франка.

ІА Дивись.info зібрала головні новини 4 грудня.

Полуничний стартап: як учасник АТО зі Львова кинув виклик агрохолдингам (фото)

На Донбас Микола поїхав добровольцем. Коли повернувся до Львова, довго не міг призвичаїтися до розміреного способу життя. Щоби не сидіти, склавши руки, взявся до бізнесу: отримав десять соток землі і засадив їх полуницею.

Микола Стецьків розповів Дивись.info про шлях від першого невдалого врожаю до провідних позицій в агросекторі. А також про те, чому бути фермером в Україні важко, але необхідно.

Кабмін звільнив 6 топ-посадовців, серед них – львів’яни

Кабінет Міністрів звільнив шістьох чиновників, зокрема Олену Зеркаль із Міністерства закордонних справ та Олега Петренка з Національної служби здоров’я.

На засіданні 4 грудня уряд звільнив: Зеркаль Олену – за власним бажанням з посади заступника голови МЗС; Петренка Едуарда – з посади голови Національної служби здоров’я; Білана Сергія – з посади заступника голови Державної фіскальної служби; Чернегу Романа – з посади голови Державної служби з питань праці; Камуза Андрія – з посади голови правління Державної іпотечної установи; Климовича Ярослава – з посади голови правління НАК «Надра України.

Що таке везіння, або Хто підключає школи Львівщини до інтернету

5 мільйонів 776 тисяч гривень відділ освіти Турківської РДА заплатить за підключення до інтернету 47 шкіл району.  Угоду було укладено 3 грудня. Компанія, з якою підписали угоду, отримала низку схожих тендерів з відділами освіти Львівщини, а розігрувала їх з одним і тим же конкурентом.

Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

ІА Дивись.info підготувала огляд цін у новобудовах Львова у листопаді 2019.

Середня вартість квадратного метра на новобудови у Львові у листопаді становила 15400 грн/кв.м, що на 400 гривень менше, ніж у попередньому місяці. Які фактори посприяли здешевшанню і які ціни чекати найближчим часом, читайте у матеріалі. 

Коли українцям варто святкувати Різдво (результати опитування)

Понад 67% тих, хто взяв участь в опитування ІА Дивись.info про те, коли українці мають святкувати Різдво, вважають, що 25 грудня, разом із більшістю християнського світу.

Детальніше про погляди українців на дату святкування Різдва читайте тут.

Коротка добірка інших новин:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: