Пожежа в Одесі і бійка «слуг» у Раді. Головні новини тижня, що минає

пожежа одеса 3

Вбивство сина депутата, пожежа в Одесі, яка забрала життя щонайменше 3 людей, масове звільнення у Кабміні – події, за яким слідкувала вся країна в огляді ІА «Дивись іnfo».

Загибель дитини

Ще минулиї неділі всю Україну сколихнуло вбивство малолітньої дитини в центрі Києва. Розстріляли «Range Rover» депутат Київської облради від «БПП Солідарність» В'ячеслава Соболєва. Внаслідок стрілянини загинув його 3-річний син.

У машині перебував сам ресторатор, а також його дружина, дитина і подруга дружини. Кілер розстріляв авто, коли воно пригальмувало на світлофорі. Куля пройшла крізь лобове скло.

Згодом поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві дитини в центрі столиці, повідомила Національна поліція Києва. Ними виявились молоді люди трохи старше 20 років, які вже зізналися у скоєнні злочину.

Пожежа в Одесі

Вранці, 4 грудня, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі виникла пожежа. Госпіталізували 12 осіб. Більше 10 зазначаються як зниклі безвісти.

Загинула 16-річна студентка. Тіла ще двох загиблих людей дістали з-під завалів. Одна з них викладачка коледжу Ганна Бортюк.

Решту продовжують шукати. Рятувалиньки кажуть, що надії, аби хтось залишився живим немає. Зауважимо, що на знак скорботи з Одесою у Львові на ратуші було приспущено прапор.

Звільнення й призначення

Кабмін звільнив 6 топ-посадовців, серед них – львів’яни

Кабінет Міністрів звільнив шістьох чиновників, зокрема Олену Зеркаль із Міністерства закордонних справ та Олега Петренка з Національної служби здоров’я.

На засіданні 4 грудня уряд звільнив: Зеркаль Олену – за власним бажанням з посади заступника голови МЗС; Петренка Едуарда – з посади голови Національної служби здоров’я; Білана Сергія – з посади заступника голови Державної фіскальної служби; Чернегу Романа – з посади голови Державної служби з питань праці; Камуза Андрія – з посади голови правління Державної іпотечної установи; Климовича Ярослава – з посади голови правління НАК «Надра України.»

На Львівщині за тиждень, що минає, призначено тьох голів РДА – Золочівської, Перемишлянської, Радехівської

Керівником Золочівської РДА став Василь Маркевич. Перемишлянським районом керуватиме Богдан Гуменюк. Василь Маркевич досі очолював Золочівське управління юстиції. Богдан Гуменюк працював начальником Золочівської міжрайонної державної фінансової інспекції, а 4 роки тому брав участь у місцевих виборах, представляючи Блок Петра Порошенка.

Головою Радехівської районної державної адміністрації став Рудницький Степан Віталійович.

За декларацією сім’я голови Радехівської РДА володіє двома квартирами в Дрогобичі, квартирою в Стрию, будинком в селі Урич Сколівського району. Також у Рудницьких дві земельні ділянки в Уричі, одна в Дережичах (Дрогобицький район), одна в Добрянах Стрийського району.

Львівщина отримала бюджет на 2020 рік

Депутати Львівської обласної ради погодили бюджет на 2020 рік. Прогнозований обсяг видатків становить – 6,2 млрд грн, доходів – 5,9 млрд грн. На реалізацію обласних програм на Львівщині наступного року спрямують – 1,5 млрд грн.

Бійки і скандали

У Верховній Раді вперше побилися «слуги народу» (відео)

Під час засідання Верховної Ради в залі парламенту сталася перша бійка між депутатами «Слуги народу» – Максимом Бужанським та Гео Леросом. Як розповіла у своєму фейсбуці представниця «Європейської солідарності» Ірина Геращенко, ініціатором бійки начебто був Бужанський, який прийшов до Лероса і затяг його за колони в залі.


«Нашим депутатам довелося зупиняти бійку і вигнати хулігана з нашого сектору», – каже пані Геращенко.

За її словами, депутати від ЄС хотіли звернутися до регламентного комітету з вимогою відсторонити Бужанського від сесійних засідань, проте Дмитро Разумков не надав їм слова.

Приводом для бійки стала груба лексика на адресу нардепа від «СН» Ірини Верещук із боку Лероса. Це листування в чаті «Sluga Speakers» вдалося зафіксувати в залі засідань ВР виданню #Буквы, повідомляє Цензор.НЕТ. У ньому нардепи обговорювали законопроєкти, стояли на порядку денному.

Негламурний скандал: як співробітниця глянцевого журналу потрапила у базу «Миротворця»

Євгенія Пліхіна, співробітниця журналу Cosmopolitan Ukraine, через пост про похорон бійця «Альфи» Дениса Волочаєва  потрапила у базу «Миротворця». Першою пост Пліхіної помітила Валентина Бикова, яка й розмістила скріни, викликавши сплеск обурення. Але вже невдовзі пост зник, оскільки співробітниця Cosmopolitan поскаржилася на нього, а свій допис витерла.

Щоправда, це не допомогло – користувачі соцмереж продовжували писати обурливі коментарі під іншими дописами Пліхіної. Тож вона взагалі прибрала профіль і перебралася у Telegram, створивши профіль «Плихина і набор слов», де пише про доставку, води, ковбасу і піхву.

За кілька годин  «Cosmopolitan Ukraine» звільнив заступницю головреда Євгенію Пліхіну, яка висміювала у соцмережі похорон полковника ЦСО «Альфа» СБУ, 37-річного снайпера Дениса Волочаєва.

«Трубу прорвало»: оприлюднено чергову порцію розмов з кабінету керівника ДБР 

В анонімному телеграм-каналі «Трубу прорвало» опублікували нові записи розмов, нібито прослуховування директора ДБР Романа Труби. На записі нібито Роман Труба розмовляє з керівником управління організації досудових розслідувань бюро Олегом Корецьким. Розмова начебто відбулася 3 вересня цього року. Труба на записі висловив незадоволення, що Корецький допитує Порошенка не по тій справі.

«Ти довго думав, щоб його по землі викликати? У нас що адекватних справ немає?» – сказав Труба.

Короткий огляд інших новин

Полуничний стартап: як учасник АТО зі Львова кинув виклик агрохолдингам (фото)

Нашкодити неможливо: як врятувати життя людині на вулиці

Блиск і злидні палацу в Підгірцях: про що розказують старі мури панського маєтку (фото)

Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

День з життя десантника: як я служила у львівській 80-ці (фоторепортаж)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: