«Ми залишаємось наодинці у захисті нашої держави», — Зеленський 

зеленський 1
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський спілкувався упродовж четверга, 24 лютого, із 27-ма лідерами Європи щодо ймовірності вступу України в НАТО, на що не отримав жодної відповіді.

Він каже, що Україна не боїться говорити про нейтральний статус, однак запитує, чи матиме гарантії безпеки, заявив Зеленський у відеозверненні після опівночі 25 лютого.

Він говорить, що питав про перспективу України вступу в НАТО «прямо», натомість — «всі бояться, не відповідають».

«А ми не боїмося нічого. Ми не боїмося, захищаючи нашу державу. Ми не боїмося Росії. Ми не боїмося говорити з Росією. Ми не боїмося говорити про все, про гарантії безпеки для нашої держави. Не боїмося говорити про нейтральний статус. Ми ж зараз не в НАТО. Але які при цьому у нас будуть гарантії? І найголовніше – які конкретно країни нам їх дадуть?», — сказав глава держави.

Натомість Зеленський подякував країнам, які допомагають Україні не просто на словах. І зазначив, що ми, тобто держава, залишається наодинці, захищаючи себе.

«Хто готовий воювати разом з нами? Чесно, не бачу таких. Хто готовий дати Україні гарантію вступу до НАТО? Чесно, всі бояться», - заявив президент.

Він додав, що нині говорить усім партнерам країни про те, що саме зараз вирішується доля України.

«Я запитую у них: ви з нами? Вони відповідають, що з нами. Але нас із собою в Альянс брати не готові», - каже він.

Президент Зеленський заявив, що доля України залежить від її захисників. Тим часом потрібно розмовляти про закінчення цього вторгнення і цієї війни.

24 лютого Путін виступив із зверненням в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. Були обстріляні військові об’єкти, аеродроми, склади у Києві, Харкові, Дніпрі.

У відповідь Україна оголосила воєнний стан і розірвала дипломатичні відносини із Російською федерацією.

Нагадаємо, під час офіційного звернення до росіян 21 лютого Володимир Путін повідомив, що визнав «незалежність» угруповань «Л/ДНР».

22 лютого російська Рада Федерації дозволила Путіну використати на Донбасі збройні сили РФ у якості «миротворчих сил».

У відповідь на це рішення Кремля США оголосили економічні санкції проти крупних російських банків та членів родин урядовців РФ. Санкції також запровадили Японія, Австралія та країни Європейського Союзу.

23 лютого народні депутати України під час засідання схвалили санкції проти депутатів Держдуми РФ, політиків та чиновників Росії, причетних до визнання ОРДЛО.

Верховна рада України підтримала рішення РНБО щодо впровадження надзвичайного стану.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: