Де у Львові продаватимуть хліб, якщо буде надзвичайна ситуація

хліб
Фото з відкритих джерел.

У Львові вирішили, де городяни матимуть змогу придбати хліб, якщо виникне надзвичайна ситуація. Затвердили перелік точок продажу.

Рішення ухвалили на виконкомі міськради у вівторок, 29 листопада, передає ІА Дивись.info.

Директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич розповіла, що відомство на зв'язку із виробниками хлібобулочних виробів, у тому числі з «Хлібпромом».

Чому це важливо?

Коли Львівщина пережила перший масований російський удар у жовтні нинішнього року виник ажіотаж на продукти харчування. Водночас більшість крамниць не продовжили роботу після відбою повітряної тривоги, адже не було світла. Придбати товари було дуже складно. Але в деяких районах підприємці із хлібопекарень організували розвозки хліба просто перед під'їздами.

У одному із львівських районів розвозили та продавали хліб 10 жовтня 2022 року. Фото, надане редакції читачкою

Після висновків, які зробила місцева влада, ситуація покращилась. У магазинах готові торгувати продуктами першої необхідності навіть за відсутності світла, запевняв міський голова Андрій Садовий на брифінгу щодо наслідків ворожих атак.

Читайте також: Важливі номера телефонів, які варто мати під рукою тим, хто живе на Львівщині

Де продаватимуть хліб?

Такі локації будуть у кожному районі Львова. Їх розгортатимуть біля ринків та торгових центрів.

Перелік:

Читайте також: Що має бути у аптечці на випадок НС (фото)

Нагадуємо, на Львівщині поліцейські сповіщатимуть про повітряну тривогу через гучномовці, повідомили у регіональному управлінні відомства 25 листопада.

До слова, на Львівщині зараз діють 239 «Пункти Незламності». Тут можна зарядити ґаджети, зігрітися і випити чогось теплого. Їх розгортають не лише у містах районного значення, а й в невеликих містечках.

Що передувало?

Львівщина -вже пережила чотири масовані ракетні удари за час всеосяжного вторгнення.

Востаннє росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Перед цим на початку жовтня росіяни почали обстрілювати критичну інфраструктуру України. У воєнній розвідці країни пояснюють: країна-агресорка рф вважає зиму зброєю. Окупанти хочуть залишити людей без тепла та світла, однак їм це не вдасться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: