У Львові запрацював шелтер, де поселять евакуйованих мешканців Херсонщини

image-45
Фото: благодійний фонд імені Бориса Возницького

У Львові запрацював новий Центр колективного проживання для вимушених переселенців. Тут поселять мешканців Херсонської області, яких евакуювали через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції.

Про це розповіли у благодійному фонді імені Бориса Возницького шостого червня.

Будівля має два поверхи та складається з 17 житлових кімнат, санвузлів, кухні та їдальні на 400 кв.м. Одночасно у шелтері зможуть перебувати до 70 осіб. Загалом упродовж місяця центр може стати прихистком для 200 українців та прийняти понад 1000 осіб на рік.

Мешканців прихистику забезпечать харчуванням, засобами гігієни, одягом. Окрім цього, українці, які були змушені покинути домівку через російську збройну агресію, зможуть отримати фахову інформаційну, психологічну, юридичну та медичну підтримку.

До облаштування будинку долучилися громадські організації, волонтери з регіонів України та Європи.

Що передувало?

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Розпочалась евакуація мешканців небезпечних районів, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел. Під загрозою затоплення близько 80 населених пунктів регіону.

Читайте також: До яких наслідків може призвести підрив росіянами Каховської ГЕС

Згодом Керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився відео, де зображенні наслідки підриву Каховської ГЕС.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

Вранці 7 червня інтенсивність підтоплень унаслідок підриву росіянами дамби Каховської гідроелектростанції у Херсонській області зменшується. Утім вода ще прибуватиме, сказали у військовій адміністрації регіону.

Евакуація людей

Наразі відомо про 1852 підтоплені будинки на правобережній Херсонщині. Вночі до ОВА з проханням про евакуацію звернулося 13 людей, з них 5 — жителі лівобережжя.

Станом на ранок 7 червня евакуювали 1457 людей, більшість з мікрорайону Корабел у Херсоні. Місцева влада Львівщини одразу після трагедії заявила, що готова прийняти мешканців Херсонщини, які постраждали через російський підрив дамби Каховської ГЕС.

Людей поселятимуть і в модульних містечках літнього типу – на вул. Пулюя, на Сихові та у Стрийському парку, розповіли у міськраді Львова. Також готові розгортати ліжкомісця і в закладах освіти та профтехосвіти.

Водночас у Львові на вул. Костя Левицького, 67 діє Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, де щодня фахівці консультують та надають необхідну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: