У Львові вирішили не косити траву на декількох локаціях: що це змінить

цвітоватрава 1
Фото: управління екології міської ради

Навесні нинішнього року у Львові визначили 14 локацій, де зменшили покоси травм на міських газонах. Уже є перші результати такого експерименту.

Про це розповіли у міському управлінні екології та природних ресурсів.

«Цього року нам вдалося зменшити покоси газонів у парках та районах Львова. Що важливо, всі покоси узгоджують із садівниками. Вони присутні на організаційних нарадах у районних адміністраціях і знають, де і коли планують косити. Відтак садівники обстежують ці ділянки й дають свої рекомендації. Ми проговорили з районами, щоб косіння не проводили за спекотної погоди, і збільшили висоту покосу», — повідомили там.

У Львові визначено 14 тестових локацій, де цього року траву не косять.

Це:

  • Кульпарківський сквер,
  • перехрестя вул. Стрийська – Рубчака,
  • вул. Рубчака,
  • сквер Кульчицької (виділили 5 ділянок, де не скошують траву),
  • промзона вул. Липинського – Миколайчука, від вул. Миколайчука до Голосківського кладовища (по обидва боки тротуару не скошують траву).
  • Також зменшили кількість покосів у промзоні вул. Шевченка, на вул. Б. Хмельницького від будинку №198 по №202,
  • у сквері імені Вербицького, у сквері, що на вулиці Полуботка, вул. Кавалерідзе,
  • вул. Полуботка, 29, вул. Стрийська, 99.

Окрім того, траву до серпня не скошували у парку 700-річчя на кількох ділянках, що поряд із вул. Торф’яною і в парку «Залізна вода», на території теплиць Рерінга.

Чому це роблять?

Аргументами, чому не варто косити траву є те, що газони затримують пил, а також це повага до біорізноманіття і баланс екосистеми, кажуть фахівці. Хоча не на всіх локаціях варто залишати високу траву. Є такі ділянки, де косіння трави є обов'язковим. Це стосується, зокрема, партерних газонів, кажуть фахівці.

«Важливо також розуміти, що у місті є специфічні газони, які потребують косіння. Такі газони є у Галицькому районі й у кількох парках. Це, наприклад, газон на пл. Ринок, біля ЦНАПу, і на пр. Свободи. Вони мають штучний полив і мають спеціально засіяні суміші трав, яким висота “шкодить”. Ці газони потрібно косити раз у два тижні. Адже, якщо їх скосити запізно, трава може пожовтіти і потім буде важко її реанімувати», — додають в управлінні.

Також мешканцям пропонують давати свої пропозиції щодо доцільності покосів біля їхніх домівок.

Наприклад, якщо біля будинку є галявина, на якій діти граються і мешканцям не підходить, що трава не скошена, то вони можуть звернутися на “Гарячу лінію” з цього приводу. Тоді садівник прийде, подивиться і визначить, чи варто косити і як це правильно організувати.

Нагадаємо, восени та влітку нинішнього року садівники Львова вперше обстежили стан озеленення на територіях закладів освіти та виявили понад 40 дерев, які невдовзі внесуть до переліку особливо цінних насаджень міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: