Львівщина стала першим регіоном, де представили програму реабілітації ветеранів війни

image-31
Фото: Львівська ОВА

У Львівській області презентували програму фізичної та метальної реабілітації ветеранів війни та членів їхніх сімей «Ліга Нескорених». Регіон став першим в Україні, де офіційно задекларували таких проєкт.

Програму представили 17 серпня представники управління молоді та спорту військової адміністрації області.

Про що цей проєкт?

Він спрямований на військових та ветеранів, які проходять реабілітацію на Львівщині. На території області функціонують потужні центри протезування, реабілітації та фізичного відновлення – Superhumans center, Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України, Державне некомерційне підприємство «Центр комплексної реабілітації «Галичина» та інші.

До проєкту вже залучений і соціально-відповідальний бізнес.

На сьогодні в межах кількох обласних програм передбачена низка заходів у напрямі реабілітації:

  • Проведення відкритих тренувань для військовослужбовців та ветеранів війни;
  • Проведення змагань з різних видів спорту та заходів з активної реабілітації для ветеранського середовища;
  • Створення «Карти нескореного», що буде перепусткою для ветеранів у приватні заклади спортивного профілю – партнерів програми;
  • Підготовка циклу мотиваційних відеоісторій про тих, хто після поранення повернувся до повноцінного життя та ін.

Люди, які віддають здоров’я на передовій, мають величезний вплив на всі сфери діяльності суспільства: соціальну, економічну, спортивну, культурну. Тому важливо, щоб вони були максимально залучені до розвитку суспільства, додавали у нього те, що вони відчули, захищаючи державу, і ділилися розумінням, чому вони пішли на фронт. Для цього необхідна всебічна підтримка для них та, першочергово, можливість якісної реабілітації, сказав глава ОВА Максим Козицький.

Амбасадорами проєкту стали відомі українці та українки.

Зокрема, це Тарас Тополя – лідер гурту «Антитіла», військовий парамедик 130 батальйону ТРО ЗСУ, співзасновник благодійного фонду «Антитіла/Antytila Charity Foundation»; Марічка Падалко – телеведуча 1+1 та Єдиного телемарафону; Віктор Дідух – паралімпійський чемпіон з настільного тенісу, засновник Академії з настільного тенісу; онлайн до презентації програми долучилася й Аліна Михайлова – волонтерка, парамедикиня ЗСУ.

Нагадуємо, у Львові встановили виробничу споруду, площею 450 кв.м, для розміщення релокованих підприємств, які виробляють протези, та для муніципальної майстерні з виробництва протезів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: