У Львові ректору Варшавської академії образотворчих мистецтв присвоїли звання почесного доктора

Фото: ЛМР

Професор та ректор Академії образотворчих мистецтв у Варшаві Блажей Остоя Льніскі отримав звання Doctor Honoris Causa Львівської національної академії мистецтв.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міськради.

Зокрема ректор Львівської національної академії мистецтв розповів Василь Косів зазначив, що звання почесного доктора дається у двох випадках: людина має вагомі наукові, мистецькі дослідні заслуги або людина зробила якийсь великий внесок для нашого навчального закладу. За його словами, у випадку ректора варшавської академії спрацювало одразу два фактори. 

«Він є видатним художником, графіком, живописцем. А ще у зв’язку з великою війною надав неоціненну допомогу студентам мистецьких навчальних закладів з усієї України. Академія у Варшаві стала фактично координаційним центром, куди прибували українці, звідки їх розподіляли в різні мистецькі навчальні заклади Польщі, де мали можливість повноцінно навчатись. Ректор безпосередньо цим займався, за що ми йому дуже вдячні. Зараз ж пан Блажей допомагає нам з генераторами, батареями та освітленням для нашого бомбосховища, щоб наш заклад став безпечним навчальним та виставковим культурним центром», – розповів Василь Косів.

Довідка

Блажей Остоя Льніскі – ректор Академії образотворчого мистецтва у Варшаві. Кандидат наук, професор, художник-маляр, художник-графік (станковий), літограф, книжковий дизайнер. У своїй творчості також займається проєктуванням плакатів та гарнітурою.

Від 1999 року безперервно пов'язаний зі своєю альма-матер. Від 2013 року професор з образотворчого мистецтва та, від 2008 року – керівник літографської майстерні на графічному факультеті. Заступник декана графічного факультету (2008-2012), керівник аспірантури заочної форми навчання на графічному факультеті (2008-2012), декан графічного факультету (2012-2016, 2016-2020), ректор Академії образотворчого мистецтва у Варшаві (2020-2024).

Учасник кількох десятків колективних виставок та численних індивідуальних виставок у країні та за її межами. Член почесного комітету з питань святкування ювілею відбудови королівського замку у Варшаві, член Ради центру досліджень культури Варшави Варшавського університету.

Суддя у конкурсному журі Міжнародного архітектурно-урбаністичного конкурсу з розробки архітектурного проєкту відбудови Саксонського палацу. Член Програмної ради міжнародного бієнале плакату у Варшаві.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові нагородили 100 талановитих спортивних тренерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: