Містичні веселощі, або Як провести Гелловін у компанії друзів чи з дітками

0_main-v1635425260
Фото: unsplash.com

У ніч проти 1 листопада в усьому світі святкують Геловін, найгучніше його відзначають у США і Канаді, однак і українці віднедавна перейняли традицію, зокрема як ще один день для розваг чи нагоду зустрітись із друзями.

Окрім цього, кожен може влаштувати тематичну вечірку або таким чином провести час із дітками, яким такий відпочинок точно буде до вподоби.

ІА Дивись.info зібрала кілька ідей, як провести Геловін.

Вечірка удома

У супермаркетах можна знайти безліч елементів для декору домівки на Гелловін — від черепів до кольорових гірлянд-гарбузів. Прикрасивши домівку, можна зібратись компанією та провести весело час – влаштувати справжній тематичний захід зі співами, танцями та незвичними костюмами та яскравим дивним макіяжем.

Також можна пограти настільні ігри або переглядати жахіття, список яких, до речі, можна знайти ось тут.

Три гри на Гелловін

Зловісний мішечок

Для гри необхідно знайти маленький мішечок; декілька дивних або неприємних на дотик предметів – сушені сливи, зморщена морквина, капелюшок гриба, волога губка чи слайм. Усі предмети помістити до мішечка так, аби ніхто із гостей не знав, що усередині.

Правила гри:

  • Учасники сідають у коло. Ведучий моторошним тоном розповідає моторошну історію про те, як він знайшов мішечок. Наприклад, на кладовищі, в будинку з привидами, або це подарунок примари.
  • Першому гравцеві пропонується намацати що-небудь у мішечку. Заглядати всередину і обмацувати мішечок можна! Виймати предмет забороняється. Після того, як гравець схопив якусь річ, він повинен вигадати про неї якомога страшнішу історію.
  • Наприклад, гравцеві попалася сушена слива, і він передбачає, що це чиїсь вирвані та всохлі очі. І придумує історію про це.
  • В кінці історії оповідач, нарешті, витягає цю річ з мішечка і, як правило, сам дивується, як далеко може відвести його фантазія.
  • Після цього мішечок передається наступному гравцеві, який розповідає свою історію про інший предмет.

Танець відьом та чортів

Для гри необхідно: музика і мітла. Замість мітли можна використовувати віник, швабру тощо.

Правила:

  • Учасники стають у коло разом з мітлою. Коли включається музика – відьми та чорти починають весело танцювати і передавати мітлу з рук в руки.
  • Та відьма, у якої мітла виявляється після того, як музика припиняється, вилітає з гри (природно, без мітли).
  • Виграє той, хто в підсумку залишиться один танцювати з мітлою.

Естафета

Для гри необхідно знайти кілька столових ложок і придбати печиво або жуйки у формі очей (можна розмалювати тенісні кульки), гарбузів чи інших тематичних речей, які акцентуватимуть на Гелловіні.

Правила:

Учасники вишиковуються у шеренгу, в зуби беруть по ложці, на якій лежатиме якийсь із вищеперелічених предметів, та навздогін один одному ідуть до фініша.

Лист шантажиста

Гравці діляться на дві команди, яким видаються газети. Завдання команд – скласти і наклеїти на папір «загрозливий» лист за відведений час, вирізаючи з газет тільки цілі слова. Переможця визначають за найбільш зловісним текстом.

Ловля яблук

Це традиційна забава справжнього Гелловіна. Кожна людина у компанії бере по яблуку, відрізає від нього невелику часточку і туди кладе записку із пророцтвом.

Після цього всі яблука кидають у таз із водою та по черзі виловлюють їх зубами. Потім читають, кому ж яке пророцтво дісталося – наприклад, «Не довіряйте блондину в темних окулярах», «Ваш новий друг стане вам чоловіком» тощо.

Ще одна «яблучна» варіація гри – підвішування яблука на мотузці приблизно на рівні обличчя учасника, який повинен з'їсти фрукти, не чіпаючи його руками.

Музику для супроводу вечірки можна знайти ось тут:

Влаштуйте тематичну фотосесію

Якщо ж ви зібрались у компанії друзів на вечірку із тематичними костюмами, цікавим мейк-апом і гарно прикрасили простір, тоді не забудьте зробити світлини на пам'ять. Тут важливо врахувати освітлення, локацію, а також не загубити гарний настрій.

Спечіть гарбузовий пиріг 

Якщо ж найвпізнаванішим атрибутом Гелловіну є гарбуз, то не варто зволікати із приготуванням спалоків із цього інгридієнту якраз для смакувань за столом під час святкувань. Пропонуємо вам рецепт гарбузового пирога.

Що потрібно:

  • гарбуз — 400 г
  • яйце — 3 шт.
  • цукор — 200 г
  • борошно – 350 г
  • розпушувач — ½ ч. л.
  • горіхи — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 2 ст. л.

Гарбуз очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і збиваємо блендером до стану кашки. У глибокій ємності змішуємо гарбуз, яйця, борошно і цукор і збиваємо все ще раз блендером.

Фото з відкритих джерел

Горіхи подрібнюємо в ступці. Додаємо в тісто розпушувач і горіхи, ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо в духовці 50 хв. при температурі 180 ° C.

Веселощі для діток

Розваги на Гелловін точно сподобаються найменшим, адже можна організувати дитячу вечірку, розповідаючи малюкам про свято, традиції, а також у ігровій формі, наприклад, із ними можна вивчати англійську мову та й загалом гарно провести час.

Створіть цікавий костюм власноруч

Удома в багатьох точно знайдеться одяг, який вже давно не носять ваші діти або ви, та його шкода викинути у смітник, тому пропонуємо із нього зробити костюм на Гелловін для ваших діток, розмалюйте їхні обличчя. Це буде весело як батькам, так і діткам.

Так само разом із малюками можна вигадати безліч ідей для декорацій: для цього можна використати звичайні побутові речі.

Влаштуйте перегляд мультфільмів зі смаколиками

Пропонуємо четвірку тематичних:

  • Кароліна у країні жахів;
  • Сімейка Адамс;
  • Як приручити зомбі;
  • Монстри на канікулах.

Раніше ІА Дивись.info спілкувалась з українським релігійний діячем, науковцем, блогером та першим ректором Українського Католицького Університету Михайлом Димидом, який розповів нам про Гелловін і те, як його святкують християни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: