Не проґавте грант: можливості для ветеранів, підприємств та організацій на Львівщині

бізнесмен у вишиванці працює за ноутбуком
Ілюстративне фото/ finstream.ua

Аби започаткувати власну справу чи розвинути бізнес, який існує, підприємці можуть залучати грантові кошти, себто фінансову або іншу допомогу, яку повертати не доведеться. У часи повномашстабної війни РФ проти України гранти здебільшого скеровують на підтримку мікро- малого та середнього бізнесу.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Для ветеранів

У Львові розпочався конкурс на створення малого бізнесу для ветеранів, ветеранок та членів їхніх сімей. Розмір гранту сягатиме до 400 тисяч гривень.

Український воїн/Валентина Поліщук

Хто може стати учасником або учасницею конкурсу на надання бізнес-грантів 2024 року:

  • громадянин чи громадянка України старші 18 років, які мали досвід бізнесу або готові розпочати свій власний малий бізнес, проживають і планують ведення бізнесу у 7 регіонах України: Вінниця, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Нікополь, Полтава, Суми, та які належать до таких категорій, та мають відповідні підтверджувальні документи:
  • учасники бойових дій (під учасником бойових дій маються на увазі фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 11, 19-25 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення учасника бойових дій);
  • особи з інвалідністю внаслідок війни (під особою з інвалідністю внаслідок війни розуміються фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 4, 11-16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни);
  • члени сімей ветеранів/ветеранок війни (під членами сім’ї маються на увазі: дружина, чоловік або дитина учасника/учасниці бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 7 квітня 2024 року, тобто, є сином, донькою, дружиною або чоловіком, що ведуть одне спільне домогосподарство).

Заявки приймають до 26 квітня.

Для фермерів

Підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових технічних культур, можуть отримати співфінансування до 36 мільйонів гривень.

Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен. Очікувані результати в межах одного проєкту:

  • щонайменше, додатково 70 ММСП отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна.
  • не менш ніж на 20 тисяч тон в рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тисяч тон в рік послуг по сушінню зерна;
  • не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають ММСП, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га.

Заявки приймають до 18:00 3 липня 2024 року.

Інтеграція дітей-ВПО

Організації із Львівської та Червоноградської громади мають змогу отримати до 50 тисяч доларів на програми, спрямовані на інтеграцію дітей, які стали вимушеними переселенцями через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Ілюстративне фото/Микита Печеник

Метою конкурсу проєктів є сприяння інтеграції дітей з числа ВПО в Україні шляхом зменшення їх вразливості і подолання наслідків вимушеного переміщення. 

Проєкт має подаватись від ініціативної групи та організації, спрямований на вирішення нагальної потреби дітей ВПО у громаді.

Приклади ідей активностей для громад:  

  • створення майданчиків для дітей з числа ВПО як місця спілкування, проведення майстер-класів, зустрічей та змістовного відпочинку; 
  • створення можливостей для неформальної освіти дітей, які б сприяли їх інтеграції у громади, які їх прийняли.
  • Психологічна підтримка дітей з числа ВПО, які постраждали внаслідок війни, в тому числі тривала психосоціальна підтримка.

Вимоги до заявників:

  • організація має здійснювати свою діяльність в одній з цільових громад. У Львівській області - це Червоноградська та Львівська.
  • фінансування надаватиметься лише українським громадським організаціям, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність згідно з законодавством України.
  • ГО має мати статус неприбуткової.
  • ГО та її члени не можуть представляти або бути пов’язаними з будь-якою політичною партією, або з призначеними чи обраними посадовими особами органів влади.

Заявки приймають до 25 лютого 2024 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: