Футбольний скандал в Іспанії: Зозулю підтримали МЗС та Зеленський, а українці запустили флешмоб

4_851

У клубі, за який виступає Роман Зозуля, українцеві висловили повну підтримку. А ось недільному суперникові його команди може бути непереливки.

Скандалом завершився футбольний матч між командами «Райо Вальєкано» та «Альбасете», який у неділю відбувся в Мадриді. Усе через українського футболіста Романа Зозулю, який виступає в Іспанії. Уболівальники суперника його команди скандували образливі вигуки, зокрема, обзивали українця нацистом. Через це матч так і не дограли. З реакціями не забарилися в Українській асоціації футболу та Міністерстві закордонних справ. А президент Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі висловив Зозулі підтримку.

Що сталося

«Зозуля – нацист». Таке скандування вболівальників на футбольному матчі у другій за рівнем іспанській лізі між клубами «Райо Вальєкано» та «Альбасете» перетворило гру на скандал. Це сталося через українського гравця Романа Зозулю. Фанати господарів упродовж першого тайму ображали футболіста, який грає за «Альбасете» – тому на другий тайм гості відмовилися виходити.

Конфлікт Романа Зозулі з уболівальниками «Райо Вальєкано» розпочався в лютому 2017-го. Фанати клубу, відомі своїми лівими переконаннями, виступили проти присутності українця в цій команді. Причина – громадянська позиція футболіста, який після початку війни на сході України підтримував армію на передовій та в тилу. За це мадридські вболівальники назвали Зозулю ««нацистом».

Пізніше українець перейшов до іншого клубу і став там одним із лідерів. Але конфлікт знову спалахнув, коли команда Романа Зозулі приїхала в гості до Мадрида. Форвард не злякався вийти на поле, а поведінку вболівальників пізніше назвали ксенофобською.

Підтримка МЗС та українських вболівальників

У Міністерстві закордонних справ закликали іспанську владу та керівництво тамтешньої футбольної федерації розібратися в цій історії.

«Словесні напади є абсолютно безпідставними. Не можна переслідувати людину за її патріотичні переконання. Саме тому ми висловлюємо підтримку Романові. Думаю, що кожен українець має підтримати його в цій непростій ситуації», – зазначила речниця МЗС Катерина Зеленко.

Свою підтримку українські вболівальники почали висловлювати просто на Фейсбук-сторінці його клубу.

У клубі, за який виступає Роман Зозуля, українцеві висловили повну підтримку. А ось недільному суперникові його команди може бути непереливки: долю зірваного фанами «Райо Вальєкано» матчу найближчим часом вирішить керівництво ліги.

Флешмоб у мережі

Українські футбольні уболівальники запустили флешмоб у мережі на підтримку Романа Зозулі, який наразі захищає кольори іспанського «Альбасете».

Українці не залишили свого співвітчизника у конфлікті з «фанатами» мадридського «Райо Вальєкано» самого та вирішили провчити не тільки іспанських «уболівальників», але й клуб.

Для того, щоб взяти участь у флешмобі достатньо перейти на сайт Google Maps та залишити відгук і поставити оцінку від 1 до 5 стадіону «Райо».

Українці залишили сотні відгуків на підтримку колишнього футболіста збірної.

«Зозуля, Альбасете – Україна з Вами!”, “Zozulya FOREVER!”, “Ми з тобою”», – написали уболівальники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: