Що подивитися на вихідних: добірка фільмів з літньою атмосферою

Дизайн без назви - 2023-07-30T183240.732
Добірка фільмів з літньою атмосферою

Перегляд кіно  – гарний спосіб, щоб відпочити вдома та відволіктися від роботи. Однак не завжди легко знайти фільм, який би був цікавим та візуально естетичним. 

Тому ІА Дивись.info підготувала добірку з 9 фільмів, події яких відбуваються влітку. Тут літня атмосфера стає доповненням до історії героїв, про яких оповідається.

«500 днів літа»

Фільм «500 днів літа» став дебютною роботою американського режисера Марка Вебба. Романтична мелодрама вийшла на екрани у 2009 році. З того часу встигла отримати відзнаки та нагороди, зокрема перемогла в номінації «Найкращий сценарій» за версією Hollywood Film Festival Award та СLas Vegas Film Critics Society.

У кінострічці зображено історію любові Тома, яка триває 500 днів. Герой є мрійливим юнаком, який працює в компанії з виробництва вітальних листівок, однак прагне стати архітектором.

Кадр з фільму "500 днів літа". Фото: ua.kinorium.com

Одного разу він закохується в нову працівницю на роботі, яку звати Саммер (Літо). Дівчина дізнається про теплі почуття хлопця та ходить з ним на побачення. Проте Саммер не вірить в існування справжнього кохання та зустрічається з Томом радше через його прихильність. Згодом пара розстається.

Так, Том важко сприймає розлучення з дівчиною, для нього - це справжня трагедія в житті. Однак після таких емоційних днів літа він зустрічає іншу дівчину, яку звати Отем (Осінь). Це стає й початком нової історії.

Кадри з фільму "500 днів літа"

«Брудні танці»

В 1987 році на екранах з’явилася американська романтична  мелодрама «Брудні танці» режисера Еміля Ардоліно. Фільм чудово передає атмосферу спекотних днів літа та відпустки, де танцювальні рухи додають драйву та особливої енергетики.

Сюжет кіно розгортається навколо знайомства 17-річної Френсіс, яка приїхала зі заможними батьками у відпустку на курорт, та професійного танцюриста Джоні, який розважає відвідувачів готелю танцювальними номерами. Дівчина одразу зацікавлюється способом життя та творчістю чоловіка. Вона також прагне навчитися танцювальних рухів.

Крім того, партнерка по танцях Джоні не зможе виступити на фінальному концерті на курорті. Тому саме Френсіс погоджується замінити її. Тоді в них залишається не так багато часу, щоб вивчити спільних виступ. Однак дівчина швидко опановує «брудні танці». В цьому їй допомагають не тільки спільні репетиції зі своїм вчителем, але й нові почуття, що спалахують в серці під час них.

Кадри з фільму «Брудні танці»

 «Ла-Ла Ленд»

Актор Раян Гослінг сьогодні відомий своєю роллю в фільмі «Барбі», що вже встиг стати дуже популярним у світі та Україні. Однак не менш варте уваги інше кіно, де він зіграв головну роль, а саме – американський фільм-мюзикл «Ла-Ла Ленд».

Прем’єра кінострічки відбулася у 2016 році, а її режисером став Дам'єн Шазель, який працював над втіленням власної  ідеї протягом шести років. Крім того, «Ла-Ла Ленд» отримав 14 номінацій на премію «Оскар» та 6 нагород як «Найкращий режисер», «Найкраща акторка», «Найкращий оператор», «Найкраща оригінальна музика», «Найкраща пісня», «Найкращий художник-постановник».

У фільмі літня атмосфера доповнює історію життя головних героїв: Мії та Себастьяна. Двоє молодих людей, сповнені мрій: дівчина прагне стати голлівудською акторкою, хоча працює офіціанткою, а хлопець – бажає відкрити свій джаз-клуб, однак поки просто грає на фортепіано в одному з ресторанів.

Одного разу вони зустрічають одне одного, проте знайомство виходить невдалим. Проте доля ще не раз зводить їх. Зрештою Міа закохується в Себастьяна. Тоді пара швидко знаходить спільну мову та проводять багато митей разом. Однак згодом закохані змушені будуть обирати між особистим життям та кар’єрою.

Кадри з фільму «Ла-Ла Ленд»

«Їсти, молитися, кохати»

Фільм «Їсти, молитися, кохати» вийшов на екрани у 2010 році. Його режисером став Раян Мерфі. Кіно зняли за однойменою книгою американської письменниці Елізабет Ґілберт. Головні ролі виконали відомі голлівудські актори: Джулія Робертс, Хав'єр Бардем та Джеймс Франко.

У стрічці зображено історію Ліз Гілберт, яка переосмислює своє життя та вирушає в мандри. Жінка розлучається з чоловіком, бо розуміє, що більше не кохає його та не відчуває справжнього щастя.

Під час подорожей Ліз спочатку відвідує сонячну Італію, де насолоджується смачною їжею та розмовами з новими знайомими. Після цього вона вирушає до Індії, де прагне віднайти внутрішню гармонію та навчитися молитися. А своє кохання жінка віднаходить на острові Балі. Проте цього разу вона знову не впевнена у власних почуттях.

Кадри з фільму «Їсти, молитися, кохати»

«Малена»

Фільм «Малена» вийшов на екрани у 2000 році. Режисером кіно став італійський режисер Джузеппе Торнаторе, який почув реальну історію однієї жінки, що йому розповів батько.

Стрічка стала відомою передусім через Моніку Беллуччі, яка зіграла головну роль. Сюжет фільму розгортається навколо Малени – жінки з надзвичайною вродою. Саме через красу місцеві заздрять їй та зводять наклепи.

Події у кіно відбуваються на острові Сицилія під час Другої світової війни. В цей час Малена дізналася, що її чоловік загинув на фронті. Так, жінка залишається самою серед жорстокого суспільства, що не дає їй спокою пережити важку втрату.

Водночас в Малену закохується 12-річний підліток Ренато. Він одержимий красою жінки й таємно стежить за її життям. Тому тільки Ренато знає усю правду про історію Малени та згодом допомагає їй знову зустрітися з людиною, яка робила її справді щасливою.

Кадри з фільму «Малена»

«До сходу сонця»

У 1995 році американський режисер  Річард Лінклейтер зняв фільм «До сходу сонця». А в 2004 році на екрани вийшло продовження кіно «Перед заходом сонця».

У стрічці «До сходу сонця» зображена романтична історія француженки Селін та американця Джессі. Молоді люди випадково зустрічаються в потязі. Вони мають власні плани, однак домовляються провести один день у Відні.

 Селін та Джессі безтурботно  прогулюються незнайомими вулицями міста та багато розповідають одне одному про своє життя. Пара розуміє, що завтра вже не зустрінеться, тому вони насолоджуються приємними моментами тут-і-зараз.

Однак спільно проведений час неабияк зближує героїв. Вони закохують одне в одного та вже не хочуть розлучатися. Тому домовляються про наступну зустріч через шість місяців на вокзалі. Проте цього разу їм буде не так просто знову зустрітися.

Кадри з фільму «До сходу сонця»

«Гуцулка Ксеня»

У 2019 році українська режисера Олена Дем’янко зняла фільм-мюзикл «Гуцулка Ксеня» за однойменою оперою  Ярослава Барнича. Після прем’єри кіно отримало позитивні відгуки від критиків.

У стрічці зображено події, які відбуваються в Українських Карпатах в 1939 році, до того як ці території окупувала радянська армія. В цей час до Ворохти приїздить американець Яро. У нього є нелегке завдання – одружитися зі свідомою українкою. Тільки за такої умови він отримає чималий спадок, який залишив йому батько.

У Карпатах він більше дізнається про культуру місцевих людей, милується красою гір та знайомиться з гуцулкою Ксенею. Між дівчиною та Яном виникають теплі почуття кохання. Однак Ксеня тоді ще не знала, чому саме американець приїхав до Ворохти.

Читайте також Документальні фільми про героїв шести українських міст випустять у травні

Кадри з фільму «Гуцулка Ксеня»

«Спокута»

У 2007 році на екрани вийшов фільм «Спокута». Стрічку зняв англійський режисер Джо Райт за однойменою книгою Ієна Мак'юена. У фільмі зіграли головні ролі відомі актори, такі як: Кіра Найтлі та Джеймс Мак-Евой.

Сюжет кіно відтворює події до Другої світової війни. Сесилія Талліс мешкає в аристократичній сім’ї у Лондоні. Вона закохується в сина прислуги Робі. В пари виникають палкі почуття одне до одного, однак поки вони можуть бути разом лише у своїх мріях.

Зустрічі Сесилії та Робі чудово доповнює атмосфера літа. Однак безтурботність швидко зникає, коли з’являється брехня. Одного разу молодша сестра дівчини – Брайоні звинувачує Робі в зґвалтуванні їхньої родички. Вона стверджує, що бачила його тоді. Однак насправді це виявиться тільки її фантазією, бо хлопець не робив цього.

Так, Брайоні спокутуватииме свої слова усе життя. Бо її сестра не зможе більше бути щасливою з коханим.

Кадри з фільму "Спокута"

«Мої думки тихі»

Український режисер Антоніо Лукіч у 2019 році знав художню стрічку «Мої думки тихі». Фільм отримав низку схвальних відгуків від глядачів та зайняла 20 позицію серед ста найкращих фільмів в історії українського кіно.

Фільм створений за принципами як комедії, так і драми. У ньому розповідається історія молодого звукорежисера Вадима. У власному житті хлопець має чимало невдач: проблеми на роботі та скрутне фінансове становище. Крім того, у нього складні стосунки зі своєю мамою, яка не хоче пускати сина на роботу до Канади.

Одного разу Вадим отримав замовлення записати звуки тварин для відеогри «Ноїв ковчег». Тоді він вирушає на Закарпаття, щоб відшукати рахівського крижня або ж крижня метушливого, звуки якого йому потрібно записати. Однак в цікаву мандрівку хлопець їде не сам, а разом з мамою.

Кадри з фільму «Мої думки тихі»

Читайте також Що почитати на дозвіллі: 10 небанальних художніх книг про любов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: