Держсекретар США назвав п'ять пріоритетних напрямків для уряду України

blinken

Україні слід зосередитися на п'ятьох ключових реформах, за допомогою яких уряд зможе розвинути досягнуті результати й в яких США готові допомогти Києву.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен 7 липня на сесії «Сильна Україна в сильній європейській і євроатлантичній сім'ї».

«Найперше — це законопроєкт щодо Вищої ради правосуддя і також законопроєкт про Вищу кваліфікаційну комісію суддів, які забезпечать прозорий процес відбору суддів. Другим є забезпечення прозорої процедури відбору керівництва Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що заслуговують на довіру і які базуються на їхніх заслугах», — зазначив Блінкен.

Третьою складовою дипломат назвав ​​прийняття закону щодо прозорого корпоративного адміністрування, що захищатиме незалежність наглядової ради, генеральних директорів і відповідає стандартам Організації економічного співробітництва і розвитку.

Четвертим етапом Блінкен визначив прийняття законодавства щодо «демілітаризації» та «деполітизації» та «масштабування» Служби безпеки України. Він зауважив, що СБУ та інші установи мають зосередитися на антикорупційній діяльності, зокрема у вищих ешелонах влади, що є п'ятим кроком.

«З 2014 року було проведено низку розслідувань, але жодного із вищих посадовців не судили за корупцію. Люди повірять у систему тоді, коли система запрацює», – сказав Ентоні Блінкен.

Також зазначив, що процес реформ важкий, який зустрічає опір олігархів, однак додав, що українське суспільство продовжує прагнути змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: