Як у Німеччині проводять енергетичну реформу та скандал навколо підручника з історії. Головне за день

Фото 11.10.2018, 16 25 44-min

Підсумовуємо головні події дня.

Як у Німеччині проводять енергетичну реформу, у Львові скандал навколо шкільного підручника з історії та незвична виставка,— про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 24 жовтня.

Рятуючи планету, або Як у Німеччині проводять енергетичну реформу

До 2020 року у Німеччині будуть відключені усі енергоблоки АЕС, наступний крок – цілковита відмова від вугілля, адже, незважаючи на те, що країна є лідером з використання відновних джерел енергії (ВДЕ), 40% електроенергії – результат спалювання вугілля. Деталі за посиланням.

Два фатальних слова: У Львові скандал навколо шкільного підручника з історії

Підручник для 10-го класу «Історія: Україна і світ (інтегрований курс, рівень стандарту)» став причиною скандалу та суперечок між львівськими істориками. Підручник для курсу, який покликаний поєднати українську та всесвітню історію, рекомендований Міністерство освіти та науки України. Втім низка львівських істориків побачило у ньому повторення радянських міфів, в яких українських націоналістів зображено прислужниками німецького нацистського режиму. Деталі за посиланням.

У Львові відкрилась незвична виставка, де головними героями картин є дерева

У галереї «Зелена канапа» відкрилася незвична виставка художниці Олі Кваші «Друзі мої, дерева», героями її картин стали «дерева» з різних улюблених куточків художниці. На виставці побували і журналісти ІА Дивись.info. Деталі та фото за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: