Чому у Львові відкриють відразу два пам’ятники ЗУНР та Субсидія по-новому. Головне за день

44973247_2034386449934233_7221564999406190592_o

Підсумовуємо головні події дня.   

Чому у Львові до 100-річчя створення ЗУНР відкриють відразу два пам’ятники та субсидія по-новому — про це та інше читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 31 жовтня.

Ігри патріотів

1 листопада, до 100-річчя створення Західноукраїнської народної республіки, у Львові відкриють відразу два пам’ятники – один споруджений коштом області, інший – міста. Обидва монументи розташовані за якихось 400 метрів один від одного. Ситуація, яка з одного боку видається абсурдною, з іншого боку є цілком закономірною з огляду на політичні баталії між головами ЛОДА і ЛОР та мера Львова, які вже кілька років комунікують між собою крізь зуби, та й то в разі крайньої необхідності. Деталі за посиланням.

Субсидія у новому опалювальному сезоні

Фото ілюстративне

Станом на 1 вересня 2018 року у Львові понад 34 тисячі домогосподарств отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, хоча минулого року таких було більше 118 тисяч. Дивись.info на прикладі з життя та з реальними цифрами розповідає, як отримати субсидію в опалювальний період і розрахувати її. Деталі за посиланням.

Як будують на Львівщині

Львівщина вийшла на п’яте місце в Україні за обсягом будівництва. За обсягом будівельних робіт Львівська область серед регіонів України посіла 5 місце, за темпом зростання будівельної продукції – 7 місце. Деталі за посиланням.

Старовинні обладунки бронзового віку у Львові

Нещодавно на Західному Поділлі в околицях Дунаївців Хмельницької області виявили дуже цікавий комплекс бронзових речей VIII ст. до н.е. Сьогодні їх привезли до Львова, презентували та зберігатимуть у Львівському музеї історії релігії. Деталі за посиланням.

Що показали на прем’єрі Apple

Apple закінчила другу осінню презентацію. На ній показали нові iPad Pro, у яких більше немає кнопки «Додому», а також MacBook Air і Mac mini, що не оновлювали вже кілька років. Деталі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: