У Бахмуті прикордонники вирвались з оточення росіян (відео)

image-10
Скриншот із відео

Українські прикордонники розповіли, як у ближньому бої вирвалися із оточення ворога. Сталося це у Бахмуті на Донеччині.

Про це повідомили у ДПСУ 6 квітня.

Один із воїнів розповів, що серед ночі 1 квітня окупанти зайняли сусідні будинки. Вже вранці почався бій. Аби відбити атаку, «Архітектор» виліз на дах та почав закидувати ворога гранатами. Бійцям вдалося вийти з оточеної будівлі, ще й знищити окупантів.

Як це було, дивіться у відео:

Яка ситуація в Бахмуті?

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Днями російсько-окупаційні війська заявили, що взяли під свій контроль Бахмут на Донеччині, де точаться найзапекліші бої, однак ця інформація є фейковою.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів 3 квітня, що українські захисники продовжують оборону міста, а ворог далекий від захоплення міста.

Так, він підтвердив, що точились бої біля будівлі міської адміністрації, а після цього власник ворожої приватної військової компанії «Вагнер» євгеній пригожин заявив, буцімто російські війська «де-юре взяли місто». Додав, що бойовики нібито готуються вивісити російський триколор на адміністрації Бахмута.

«Бахмут — український, і вони нічого не захопили і, м’яко кажучи, дуже далекі від цього», — натомість зазначив Череватий.

Під час візиту до Польщі український президент розповів, що нині ситуація у Бахмуті Донецької області є найскладнішою в Україні. Тема стосувалась чуток про те, чи є ймовірним вивід військ ЗСУ на тлі заяв про просування російських військ у Бахмуті.

Натомість Зеленський зазначив, що у місті ситуація є диинамічною: воїни ЗСУ то змушені відходити, то відкидають ворога в окремих районах міста, так само артилерійської підтримки для ЗСУ часом достатньо, а часом відчувається її дефіцит. Зараз ворог не контролює Бахмут, запевнив президент.

Додав, що для нього, як і для командувача Сухопутних військ Олександра Сирського головною метою залишається «зберегти особовий склад і не втратити наших військових».

«Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення — безумовно, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці. Але чим швидше доїжджає західна амуніція, тим швидше ми будемо виборювати ситуацію не тільки в Бахмуті, але й в цілому на території нашої держави», — заявив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: