Зеленський доручив міністрам провести ревізію всіх укриттів країни

прао

Президент України провів засідання Ставки головнокомандувача та доручив перевірити всі укриття України. На це він дав 10 днів.

Про це глава держави повідомив у телеграмі.

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості України Олександру Кимишіну провести повну ревізію захисних споруд у Києві, а міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку - по всій Україні. 

Ще одним питанням порядку денного засідання Ставки був комплексний розгляд стану української ППО. 

Читайте також: Жінка, чия невістка загинула внаслідок ракетної атаки окупантів, розповідає меру Києва Віталію Кличку про закрите укриття в поліклініці Деснянського району.

Що передувало

Вночі 1 червня 2023 року Росія запустила ракети в напрямку Києва. Загалом сили ППО збили 10 із 10 запущених окупантами ракет. Та внаслідок падіння уламків все ж є жертви в українській столиці.

Унаслідок російської атаки в Деснянському районі Києва загинули 11-річна дівчинка та її 34-річна мати, а також 33-річна жінка, 12 людей поранені.

Чоловік однієї із загиблих розповів, що жінка після оголошення повітряної тривоги з дитиною йшла до укриття, але воно виявилось зачиненим. 

У прокуратурі Києва уточнили, що охоронця поліклініки, який нібито не відчинив укриття, було доставлено до поліції. Ним наразі займаються правоохоронці.

Перевірка укриттів у Львові

Після останніх нічних ракетних атак у Києві, міський голова Львова Андрій Садовий запропонував повторно перевірити усі міські укриття. Мер також звернувся і до мешканців, аби вони долучилися до великої перевірки. Тож вчора у місті перевірили всі укриття.

Читайте також: Чи легко у Львові знайти укриття: наш експеримент та дзвінок від комунальників через послугу «Заплати за мене».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: