Перша партія вакцини Pfizer від коронавірусу вже в України

пфайзер

Перша партія американської вакцини Pfizer від коронавірусу вже прибула до України.

Препарат з торговою назвою Comirnaty буде використовуватись для вакцинації літніх українців, - йдеться на РБК-Україна.

У рамках першої партії прибули 117 000 доз вакцини Pfizer. Найближчим часом очікується поставка ще 950 000 доз в рамках глобальної ініціативи COVAX. Загалом Україна розраховує на мінімум 8 млн доз вакцин різних виробників за цим механізмом.

117 000 доз вакцини з аеропорту їдуть на митно-ліцензійний склад, де розмитнюються і після цього будуть доставлені логістичній компанії. Вона законтрактована проектом «Безпечні ліки» за підтримки USAID та розвозитиме вакцину по Україні.

17 квітня, 29 500 доз роз'їдуться по всіх обласних центрах. І вже 18 квітня почнуться перші щеплення в Київській області, а з 19 - по всій країні.

Ці 29 500 вакцин будуть розвезені по 1 170 доз в кожну область. Бо саме з такою кількістю доз контейнерами випускає виробник. Вакцина знаходиться в багатодозових флаконах - по шість доз в одному флаконі.

Читайте також: Щеплення від коронавірусу: все, що потрібно знати про вакцини

117 000 доз не будуть одразу використані для першого щеплення. Буде використано 50% для першого щеплення, після цього через 25 днів буде повторна вакцинація.

Перші щеплення вакциною Pfizer розпочнуться в будинках престарілих - вакцинуватимуть мешканців і персонал. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: