2019 рік в об'єктиві Дивись.Info

IMG_0458-696x464

Традиційно під кінець року підбиваємо підсумки з цікавими фактами та згадками про рік, що минає.

Цьогоріч журналісти Дивись.info стали свідками багатьох цікавих подій та зафіксували їх на фото. Тож, пропонуємо добірку найяскравіших, на думку редакції, фото 2019 року.

Січень

8 січня понад сотня колядників з десятками різдвяних зірок пройшли центром Львова. Мініатюрні зірочки та величезні зірки, учасники з України, Туреччини й Грузії, дорослі й малі, співи і навіть трембіта – це все цьогорічна Хода звіздарів у Львові.

12 січня у Львові презентували результати конкурсу крижаних фігур за мотивами творів Пінзеля. Однією із умов конкурсу було те, аби майстри надихалися у своїй роботі творами Пінзеля. «Зачинатель Львівської школи скульпторів, Пінзель створював свої шедеври так, що вони й досі вражають неабиякою динамікою, яскравим відображенням емоцій. Вони наче летять у просторі, виконуючи чудернацькі рухи», — розповідають організатори конкурсу.

31 січня рятувальники Львівщини на практиці відпрацьовували кілька сценаріїв надзвичайних ситуацій на львівському летовищі, зокрема гасили пожежу в літаку.

Лютий 

7 лютого у львівському музеї представили маловідомі експонати української православної церквиПідготовка до виставки тривала майже рік. Експонати вдалося зібрати завдяки допомозі Луцького та Рівненського обласних краєзнавчих музеїв, Львівського меморіального музею Михайла Грушевського, Київського галузевого архіву служби безпеки України та Київського центрального державного архіву громадських об’єднань.

А 14 лютого, Львівська митниця передала Історичному музею 39 одиниць зброї XVIII-XXІ століть, які найближчим часом поповнять експозицію. Найстаршому предмету – англійській піхотній шпазі понад 220 років.

Березень

11 березня в Історико-краєзнавчому музеї у Винниках представили унікальну виставку «Врятовані скарби України», головним експонатом якої став тисячолітній меч вікінга каролінгського типу. Щоби повернути цінний предмет, знайдений на території Львівщини, підключилися дипломати, політики, історики, археологи. Більш детально історію повернення меча можна прочитати тут.

14 березня у Бродівському гарнізоні ввели в експлуатацію дві казарми покращеного типу. Нові казарми двоповерхові, покращеного планування. Фактично це гуртожитки, збудовані за сучасними технологіями. Із простими житловими приміщеннями, розділеними на двокімнатні блоки.

А 31 березня відвідали кілька виборчих дільниць у Львові, аби подивитися, як львів’яни голосують на виборах Президента України.

Квітень

10 квітня тисячі львів’ян прийшли на спільну молитву з головою ПЦУ Епіфанієм. Епіфаній привіз до міста лева чудотворну «Кікську» ікону Божої Матері. Помолитися перед іконою прийшли тисячі людей.

16 квітня у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької обрали переможницю ювілейного конкурсу «Міс Львів 2019». Відомо, що серед претенденток на головну корону міста було 14 львівських красунь, втім перемога дісталася учасниці під номером 6 Олені Фірут.

Побували на масштабних військових навчаннях у Старичах.

29 квітня мешканці і гості міста зібрались на площі Ринок, щоб у «Обливаний понеділок» традиційно облити одні одних водою та привітати зі святами. Щоб усім вистачило води, ЛМКП «Львівводоканал» облаштувало спеціальні резервуари, які подають воду.

Травень

9 травня у Львові на місця радянських меморіалів – Марсове поле і Пагорб слави – традиційно прийшли кілька десятків львів’ян із квітами, переважно російськомовні. Ці території посилено охороняли силовики.

Червень

30 червня у Львові відбулися змагання «Ігри героїв». Це турнір для людей з інвалідністю, зокрема, і ветеранів війни. На ці змагання, що у Львові пройшли вже утретє, приїхали 20 ветеранів АТО/ООС з різних міст України, щоб продемонструвати свій незламний дух.

Липень

16 липня на території Державного історико-культурного заповідника «Тустань» відкрили нову локацію віртуальної реальності. Це проект, що дозволяє з висоти пташиного польоту побачити середньовічну наскельну дерев’яну фортецю ІХ—ХVІ сторіччя Тустань, залишки якої знаходяться в Карпатах. Атракція створена у партнерстві з компанією SoftServe за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Серпень

У ніч на 28 серпня у райцентрі Дрогобич на Львівщині стався обвал одного із під`їздів чотириповерхового житлового будинку. Загинуло 8 осіб, серед яких одна дитина. У ході пошуково-рятувальних робіт силами ДСНС було врятовано 7 людей, у тому числі 5 дітей.

Читайте також: Дрогобицька трагедія: дім перетворився на могилу (фоторепортаж)

Вересень

У вересні пройшли навчання Rapid Trident, які поставили впевнений рекорд із залучення особового складу, бойової техніки та озброєння: майже 3600 військовослужбовців та 600 одиниць військової техніки, які одночасно діяли на навчальних ділянках військового полігона. Унікальними були також і завдання, які військові підрозділи з різних країн виконували у тісній взаємодії.

Жовтень

16 жовтня на Бориславському полігоні відбулося щорічне навчання вогнеборців. Випускники вишів і новопризначені офіцери проходили перевірку на психологічну стійкість і готовність працювати в задимленому середовищі.

Листопад

15 листопада у Раковці на Львівщині вперше показали, як навчають підрозділи спецпризначення МВС та Національної гвардії України для роботи в зоні ООС.

Грудень

8 грудня, напередодні зустрічі у Нормандському форматі львів’яни провели масове віче з низкою посилів до президента. Під пам’ятником Тарасу Шевченку, де проходив львівський Євромайдан, зібралося кілька тисяч львів’ян. Прикметно, що це були люди різного віку, деякі учасники на віче прийшли навіть цілими сім’ями. На площі перед пам’ятником, яка була геть заповнена людьми, не було партійних прапорів чи іншої політичної символіки, натомість були лише державні прапори та плакати-звернення до президента, зокрема «Ні кроку назад!», «Не здати Україну».

18 грудня на площі перед Оперним театром урочисто відкрили центральну міську ялинку. До відкриття ялинки долучився міський голова Львова Андрій Садовий. На події Львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передав Вифлеємський вогонь львів’янам. Святкового настрою додав концерт Соломії Чубай у супроводі львівського гурту «Джалапіта».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: