Реалізація інформаційної політики кремля: Amnesty International поширює сумнівні листівки

large (3)
Листівка, яку нібито поширює Amnesty International

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International поширює листівки, в яких називає розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо України «вибірковим правосуддям».

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини України Дмитро Лубінець, заявивши, що організація «реалізує інформаційну політику кремля».

Читайте також: Воєнні злочини росії: чи постануть путін та його поплічники перед судом

Він розповідає, що в AI запевняюють, що розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді.

«Відповідні листівки з написом «selective justice is justice denied» («вибіркове правосуддя — це відмова в правосудді») Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць (ASP) Римського статуту», — каже омбудсмен.

І додає, що Amnesty International закликає всі держави-учасниці та Асамблею в цілому розглянути ключові рекомендації «з доволі агресивною антиукраїнською рекламою». Ймовірно, роблять це, щоб знизити рівень підтримки України серед демократичного світу і зменшити увагу до геноцидної політики російської федерації, вважає Лубінець.

Згадує: ще влітку організація намагалася показати «несправедливу увагу» МКС до подій в Україні й розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє російська федерація.

Ґрунтувалися ці звинувачення на тому, що окремі країни підтримують розслідування по Україні, зокрема фінансово та експертно, а в інших країнах — не так активно.

«Як омбудсман я вимушений реагувати на подібні випадки передусім для того, щоб ті люди та організації, які фінансують Amnesty International, були поінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику кремля», — заявив Уповноважений з прав людини.

Скандал із організацією

Amnesty International опублікувала доповідь, у якій звинуватила ЗСУ у порушенні гуманітарного права 4 серпня. Україна висловила своє обурення та закликала припинити створювати фальшиву реальність і не брати участь у кампанії з дезінформації та пропаганди. Потім в організації заявили, що під час підготовки останнього звіту щодо війни в Україні використовувала свідчення людей, які пройшли фільтраційні табори росіян чи утримувалися в тюрмах на окупованій території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: