Укриття поблизу львівського ТЦ Форум: чи є куди сховатися

222

У торгово-розважальному центрі «Форум» укриття є, хоч і не облаштоване, воно розташоване у підземному паркінгу. Але усі сховища навколо — недоступні.

Отже. Почнемо з ТЦ. На шляху до укриття є вказівники, тож знайти його легко. Потрапити до нього можна як ззовні, так і зсередини будівлі, а також - ліфтом. Тож таке сховище можна вважати доступним для усіх груп населення.

фото: Дивись.info

Там доволі багато простору. Під час тривоги, запевнив працівник центру, сюди приносять крісла та воду. Втім, нагадаємо вимоги до найпростіших укриттів:

  • первинні засоби пожежогасіння;
  • ємності з питною та технічною водою;
  • системи внутрішнього протипожежного водопостачання;
  • засоби надання медичної допомоги;
  • місця для сидіння чи лежання;
  • засоби зв'язку та оповіщення;
  • шанцевий інструмент (це, наприклад, лопати, сокири)
фото: Дивись.info

Відтак, ми вирішили пошукати ще сховища. Можливо, знайдеться краще облаштоване? Для цього традиційно скористалися інтерактивною картою від ЛМР.

фото: скріншот карти

Однак всі укриття навколо закриті — якщо не під'їзди, то безпосередньо сховища. Нагадаємо, усі вони мають бути відчиненими цілодобово. До того ж, на жодних дверях немає позначок із контактами відповідальних. А це важливо, бо у випадку повітряної тривоги людина з вулиці має мати змогу зв'язатися з мешканцями будинку та отримати доступ до укриття.

Йдеться про такі адреси: Під дубом, 2, Під дубом, 6, Під дубом, 6А, Під дубом, 8, Під дубом, 9, Під дубом, 10, Цехова, 3, Цехова, 5, Куліша, 40, Куліша 34.

фото: Дивись.info

Дещо інша ситуація за адресою Цехова, 9. Двері у під'їзд були відкритими. Проте - на цьому все.

фото: Дивись.info

Укриття там або немає, або воно дуже вдало замасковане. Можливо, це воно. Адже є багато зачинених дверей. Втім на жодних - немає позначки.

фото: Дивись.info

Ми вирішили зв'язатися з ЛКП «Старий Лев» і дізнатися у них, чи проводили вони з мешканцями будинків розмову щодо необхідності надати людям доступ у підвали. Бо оголошення в одному з під'їздів ми бачили, але результату немає.

31 серпня 2023 року редакція Дивись.info телефонувала до ЛКП «Старий Лев» кілька разів з 14 до 16 години. Відповіді ми так і не дочекалися.

фото: скріншот виклику

Висновок?

У Форумі є доступне тимчасове укриття, тож у випадку сирени не варто гаяти часу та бігти відразу туди. Однак чи винесуть туди крісла і чи буде там питна вода? Питання залишається відкритим. Як і історія з іншими укриттями поблизу.

Нагадаємо, за плечима Дивись.info вже ціла серія рейдів укриттями: на Кульпарківській, на площі Митній, у Франківському районі Львова біля ТРЦ Victoria Gardens, на вулиці Фредра, коло залізничного вокзалу «Підзамче», поблизу Стрийського ринку (після цього, до слова, там облаштували підвальне приміщення), біля Личаківського кладовища, поруч із центральним залізничним вокзалом, в районі парку Івана Франка, ми були на Святі Музики у Львові, біля Оперного театру, на площі Ринок та шукали навіть неподалік власної редакції. Йдеться про сотню укриттів, більшість з яких є непридатними для тривалого перебування там. Крім того, вони є недоступними для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: