Площа Митна у Львові: куди сховатися під час повітряної тривоги

4
фото: Дивись.info

На площі Митній є підземний перехід, куди можна сховатися під час повітряної тривоги. Однак трохи далі — на вулицях Винниченка та Личаківській — ситуація складна: мешканці не відкривають підвали під час сирени.

Дивись.info вирушили на пошуки безпечного місця біля площі Митної. Якраз у той день, 17 серпня, кілька разів лунала сирена. Ми сподівалися винишпорити сховище в період з 16:30 по 17:00.

фото: скріншот сповіщення про повітряну тривогу у Львівській області

Для початку, ми забігли у підземний перехід. Це місце захищає від уламків, прямих влучань, тут доволі міцні перекриття над спорудою. До того ж, тут є більш як два входи.

фото: Дивись.info
фото: Дивись.info

Але що робити людині на вулиці у разі неможливості добігти до піздемного переходу? Щоб перевірити укриття поблизу, ми скористалися інтерактивною картою від ЛМР, яка мала би нас зорієнтувати.

фото: скріншот карти від ЛМР

Отож на вулиці Володимира Винниченка у будинках 2 і 4 нібито є укриття. Однак під'їзд будинку під номером 2 — закритий. Нагадаємо, що сховища у місті мають бути відкритими цілодобово.

фото: Дивись.info

Укриття ж у будинку номер 2 нібито замаскували. Ми довго шукали, але не натрапили хоча б на вказівник. А працівники пекарні поруч зазначили, що ніколи не чули про хоча б якийсь підвал тут.

«Ми не знаємо, де тут укриття, ми не спускаємося нікуди під час тривог. Але, можливо, то у дворі десь», - сказав однин з них.

Ми ще раз обійшли територію, однак результати пошуку не змінилися.

фото: Дивись.info

Подібна ситуація і за адресою вулиця Личаківська, 8. У підвальному приміщенні там розташований музей. На карті це місце зазначене як укриття, однак працівники закладу вперше про це чують.

«Не знаємо, де тут укриття. Можливо, йдеться про сам музей, бо він у підвалі. Але до нас ніхто не приходить сюди і ми про таке не чули, що у нас тут має бути укриття», - сказав працівник музею.

До того ж, вказівників напрямку руху до сховища тут немає.

фото: Дивись.info

Закриті під'їзди і в будинках на вулиці Личаківській. Йдеться про такі номери: 1, 5, 6, 7, та 9.

фото: початок вулиці Личаківської, Дивись.info

Дещо відрізняється ситуація у будинках під номером 3 та 10. Там відкриті під'їзди, але самі укриття — під замком.

Відповідальні за укриття на дзвінки не відповідають. Що ж, залишимо це символічне фото.

фото: Дивись.info

Висновок?

Біля площі Митної є підземний перехід, який слугує укриттям. Це беззаперечна перевага цієї частини міста, оскільки мешканці квартир не надто привітні до тих, хто потребує сховища — під'їзди та укриття закриті. Є питання і до міської ради, яка позначила на карті укриття, які фактично неможливо знайти. Не знають про них і люди, які тут працюють.

Тож у разі повітряної тривоги — не зволікайте і біжіть у піздемний перехід. Інших варіантів немає.

Нагадаємо, за плечима Дивись.info вже ціла серія рейдів укриттями: у Франківському районі Львова біля ТРЦ Victoria Gardens, на вулиці Фредра, коло залізничного вокзалу «Підзамче», поблизу Стрийського ринку (після цього, до слова, там облаштували підвальне приміщення), біля Личаківського кладовища, поруч із центральним залізничним вокзалом, в районі парку Івана Франка, ми були на Святі Музики у Львові, біля Оперного театру, на площі Ринок та шукали навіть неподалік власної редакції. Йдеться про сотню укриттів, більшість з яких є непридатними для тривалого перебування там. Крім того, вони є недоступними для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: