Укриття у фітнес-центрі та поблизу парку на Кульпарківській: чи є куди сховатися

9
фото: парк на Кульпарківській, Дивись.info

Навколо Кульпарківського парку є укриття, однак його важко знайти. Те ж можна сказати і про сховище фітнес-центру «Спартак», яке, до того ж, у непридатному стані.

Дивись.info традиційно скористалася інтерактивною картою від ЛМР, аби відшукати найближчі укриття. Навколо парку таких місць є три. Спойлер: фактично одне.

скріншот карти

Отож, розпочали ми з парку. Розташований він наприкінці вулиці Коновальця і закладений у 1950-х роках під назвою Парк Геологів.

фото: парк на Кульпарківській, Дивись.info

Неподалік позначене сховище за адресою Гіпсова, 62. Це двір, де немає відповідних вказівників та усі двері зачинені.

фото: Дивись.info

За винятком закритого під'їзду, тут є ще одні двері, за якими теоретично могло би бути укриття. Але без позначок стверджувати напевно ми не можемо.

фото: Дивись.info

На противагу цій ситуації, у будинку під номером 64 під'їзд та сховище — відчинені. Нагадаємо, сховища у місті мають бути відкритими цілодобово, і це той рідкісний випадок, коли мешканці виконали вказівку від міської ради.

фото: Дивись.info

Там є світло та місце для сидіння. Але на цьому все: лиш багато приватних комірок.

фото: Дивись.info

З адресою Коновальця, 11 — історія сумна. Це будинок за парканом, тож потрапити туди неможливо навіть у двір, що вже говорити про сховище.

скріншот карти

Розчаровані, ми рушили трохи далі — до фітнес-центру «Спартак». У будівлі також знаходяться квартири, комерційні приміщення та приватна лікарня. Тож ми вирішили поцікавитись що роблять люди у випадку тривоги.

фото: Дивись.info

Ми зайшли у супермаркет, фітнес-центр та лікарню. Працівники про сховище там нічого не знають: ні де воно розташоване, ні як туди хоча б приблизно пройти. Відповійно, під час тривоги вони в укриття не спускаються і людей туди теж не відправляють.

Довелося шукати самотужки. Для цього ми обійшли будівлю.

фото: Дивись.info

Там Дивись.info таки натрапила на спуск у підвал, але от халепа: його розміри приблизно 2х2 метри, там немає світла і купа сміття.

фото: Дивись.info
фото: Дивись.info

Однак на карті зазначено, що укриття має бути у церкві навпроти — за адресою Кульпарківська, 65. На вході є відповідна табличка.

фото: Дивись.info

Але сама церква — закрита, а контактів відповідального за укриття немає. Тому який це підвал на 30 місць — ми можемо хіба що уявляти.

фото: Дивись.info

Приголомшені ситуацією, ми відправилися у приватні будинки поблизу — за адресами вулиця Житомирська, 1 та Паращука, 3. Але двері у під'їзди виявилися зачиненими.

фото: Дивись.info
фото: Дивись.info

Висновок?

Біля кульпарківського парку є одне доступне укриття. А от куди ховатися з фітнес-центру «Спартак», як й іншим людям цього району — невідомо. 

Що цікаво, ми жодного разу не натрапили на позначку укриття із традиційним зазначенням контактів відповідального.

Нагадаємо, за плечима Дивись.info вже ціла серія рейдів укриттями: на площі Митній, у Франківському районі Львова біля ТРЦ Victoria Gardens, на вулиці Фредра, коло залізничного вокзалу «Підзамче», поблизу Стрийського ринку (після цього, до слова, там облаштували підвальне приміщення), біля Личаківського кладовища, поруч із центральним залізничним вокзалом, в районі парку Івана Франка, ми були на Святі Музики у Львові, біля Оперного театру, на площі Ринок та шукали навіть неподалік власної редакції. Йдеться про сотню укриттів, більшість з яких є непридатними для тривалого перебування там. Крім того, вони є недоступними для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: