Торік у Львові відремонтували понад 300 укриттів

loo-scaled
Фото: архів ІА Дивись.info

Упродовж 2022-2023 років у Львові відремонтували 340 найпростіших укриттів у закладах освіти, культури, охорони здоров’я. Теперішнього року очікується облаштування щонайменше вісьмох таких об'єктів.

Про це ІА Дивись.info повідомили у міській раді.

Також місто прийняло окрему програму щодо ремонту та облаштування захисних споруд комунальної власності, у межах якої вже відремонтовано 4 захисні споруди на території Львова на суму близько 9 млн гривень, сказали у відомстві.

«Чинна Програма ремонту та облаштування приміщень фонду захисних споруд комунальної власності Львівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки передбачає проведення ремонту ще щонайменше 8 захисних споруд цивільного захисту», — розповіли у пресслужбі мерії.

Там додали, що наразі ще не затвердили видатки бюджету розвитку на 2024 рік як складової бюджету Львівської громади, відповідно обсяг фінансування програми на 2024 рік ще невідомий.

«З державного бюджету на ремонт укриттів у Львівській громаді кошти не надходили», — відповіли нам у міській раді.


Найпростішим укриття може бути цокольним або підвальним приміщенням або іншою спорудою підземного простору, в якій можливе тимчасове перебування людей, аби знизити ризик комбінованого ураження від небезпечних чинників, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Ситуація з укриттями в місті

За плечима Дивись.info чимало рейдів місцевими укриттями: : біля Модульного містечкаТЦ на Чорновола та площі Петрушевича, на вулицях Личаківського району Львова, на вулиці Пасічній, біля торгово-розважального центру «Форум», на Кульпарківській, на площі Митній, у Франківському районі Львова біля ТРЦ Victoria Gardens, на вулиці Фредра, коло залізничного вокзалу «Підзамче», поблизу Стрийського ринку (після цього, до слова, там облаштували підвальне приміщення), біля Личаківського кладовища, поруч із центральним залізничним вокзалом, в районі парку Івана Франка, ми були на Святі Музики у Львові, біля Оперного театру, на площі Ринок та шукали навіть неподалік власної редакції. Йдеться про сотню укриттів, більшість з яких є непридатними для тривалого перебування там. Крім того, вони є недоступними для людей з інвалідністю. А на доступність сховища ми тестували теж, зокрема на вулиці Медової Печери. Підсумовуючи ці перевірки, ми можемо констатувати, що більшість укриттів у Львові є непридатними. Також нещодавно під час розмови з головним спеціалістом відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва Львівської обласної ради Ігорем Дяковичем ми дізналися, що у місті немає доступних сховищ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: